Sondazhi

Mendimi juaj rreth drejtuesve te L.P.SH?
 Çrregullimet e humorit pdf Shtyp Email


LIDHJA E PSIKIATRISË SHQIPTARE (LPSH)

Organizon në Tiranë

më 12-13 Dhjetor 2014


Konferencën e VI-të me temë:

”Çrregullimet  e humorit”.

 

Abstrakti duhet të permbajë deri 250 fjalë dhe të jetë i strukturuar sipas mënyrës së zakonshme: qëllimi, metodologjia, rezultatet, përfundimet  dhe rekomandimet eventuale, literatura e përdorur (dy tituj kryesorë).

Shkrimi të jetë me fontin “Time New Roman” me madhësi  të shkronjave 12.

Abstrakti të jetë në dy gjuhë: në  gjuhën shqipe dhe në gjuhën angleze.

Temat të cilat nuk do të jenë të strukturuara dhe që nuk do të jenë sipas kësajë strukture, do t’i kthehen autorit për ripunim.

Pas përzgjedhjes së temave për konferencë autorët do të lajmërohen me email nga sekretaria e LPSH-së ose nga Këshilli Organizativ.

Dërgimi i abstrakteve duhet të bëhet deri më 15 Tetor 2014.

Autorët të cilëve do t’iu konfirmohet përzgjedhja e temës, më pas duhet të dërgojnë një CV të shkurtër dhe një fotografi, të cilat do të përfshihen në librin e abstrakteve.

Autori (ose njëri bashkëautor) të cilit i është përzgjedhur tema, duhet që të marrë pjesë dhe ta referojë punimin në konferencë. Nëse nuk do të praqitet për referim atëherë do të ketë penalitete, sipas vendimit të Bordit Drejtues të LPSH.

Heqja dorë nga referimi i temës (pa u penalizuar) për arësye të caktuara, mund të bëhet jo më vonë se 15 ditë përpara ditës së hapjes së konferencës.

 
Prof. Dr. Ulvi Vehbiu – një nga personalitetet më të shquara të Psikiatrisë shqiptare pdf Shtyp Email

Prof. UIvi Vehbiu lindi në Gjirokastër me 31 maj të vitit 1931. Shkollën 8 vjeçare dhe arsimin e mesëm të përgjithshëm i mbaroi në qytetin e lindjes. Në gjimnazin “Asim Zeneli” ishte ndër maturantët që  arriti të vlerësohej me “Medalje ari”. Studimet e larta në fushën e mjekësisë i vazhdoi në Institutin e Parë të Mjekësisë në Moskë, të cilat i mbaroi me “Diplomë të Shkëlqyer” në vitin 1956. Në përfundim të studimeve, zgjodhi të specializohej në fushën e vështirë të neuropsikiatrisë, edhe pse asokohe në Shqipëri profesioni i psikiatrit, shihej si i çuditshëm, gati-gati në kufirin midis magjistarit dhe mjekut. Ndërkohë që ishte student – shkruan një bashkëkohës i tij – “emri i Ulvi Vehbiut u dëgjua për mirë edhe në kryeqytetin e Bashkimit Sovjetik”. Në një numër të gazetës “Pravda” shkruhej mbi “studentin e famshëm shqiptar”. Ndërsa, sipas Prof. Ilir Gjylbegut, mikut të ngushtë të Prof. Ulviut, gjatë specializimit në Moskë,  “shefi rus i Klinikës së Psikiatrisë, midis shumë mjekëve të tjerë nga shtetet e ndryshme, ia besonte vetëm  atij studentët në praktikën mësimore”.

 

Per me shume...
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 Tjetri > Fund >>

Faqe 1 nga 8

Web Language Select

Statistika

Antarët : 4
Përmbajtja : 38
Nyje : 6
Shikimet e përmbajtjes : 119194